Informatie

Je wilt graag een fotoreportage boeken maar weet niet zo goed hoe dit in zijn werking gaat. Naast dat je mij altijd een berichtje mag sturen kun je hieronder al op veel vragen jouw antwoord vinden.

Ook geef ik je tips om te gebruiken voor en tijdens de fotoreportage. Zo kunnen we voorbereid aan de slag.

Ik wil graag een fotoreportage boeken, hoe doe ik dat?
Als je een fotoreportage bij mij wilt boeken kan dit heel eenvoudig door contact op te nemen via het contact formulier of door op de tarieven pagina het boekingsformulier in te vullen.

Liever meteen persoonlijk contact? Stuur me dan een whatsapp berichtje via de whatsapp button op de website.

Lees voordat je een fotoreportage boekt de algemene voorwaarden door!

Lees voordat je een fotoreportage boekt altijd even de algemene voorwaarden door. Zo ben je op de hoogte van mijn werkwijze en zo voorkomen we misverstanden.

Je gaat met het boeken van een fotoreportage namelijk automatisch akkoord met mijn algemene voorwaarden.

Hoe werkt de betaling?
Nadat wij persoonlijk contact hebben gehad via de mail, Whatsapp of socials en een datum voor jouw fotoreportage hebben besproken ontvang je van mij minimaal een week voor je geboekte datum een afspraak bevestiging. In deze afspraak bevestiging staat alle informatie over de betreffende shoot nog even op een rijtje en daar zit een factuur bijgevoegd.

Bij mij betaal je altijd voorafgaand van de fotoreportage.

Het selecteren en uitkiezen van de foto's
Nadat de fotoreportage heeft plaats gevonden ga ik alle gemaakte foto’s door en maak ik hier een selectie van. Deze selectie bestaat uit de naar mijn inziens beste foto’s (denk aan ogen dicht, onscherp, onjuiste timing etc, deze worden eruit gefilterd)

Nadat ik dat gedaan heb ontvang je van mij via de mail een keuze galerij waarin je alle foto’s kunt inzien en een keuze kunt maken over welke foto’s je wilt ontvangen. De hoeveelheid foto’s hangt af van jouw gekozen pakket. Bij elk pakket is het mogelijk om foto’s bij te bestellen.

Het gebruik van de foto's na jouw fotoreportage

Nadat jij je selectie aan mij hebt doorgegeven ga ik voor jou aan de slag met de foto’s in Adobe Photoshop en ontvang je deze binnen 4 weken in je mailbox.

Alle foto’s ontvang je in hoge resolutie met en zonder watermerk, de foto’s zonder watermerk zijn geschikt om af te drukken. Dit mag enkel voor privé gebruik. Wil jij de foto’s graag online plaatsen dan mag dat met zichtbaar watermerk en of naamsvermelding.

Betaal ik ook reiskosten?

Jazeker, helaas zitten er aan mijn auto ook kosten verbonden en maak ik als fotograaf heel wat kilometers elk jaar.

De reiskosten zitten NIET bij de genoemde pakketten inbegrepen. De reiskosten bedragen € 0,25 cent per km vanaf Uitgeest.

Ik kan mijn paard/hond niet verplaatsen, kan ik dan wel een fotoreportage boeken?

Ja, ook als jij je niet kunt verplaatsen met je paard/hond kun je een fotoreportage boeken.

Een zandverstuiving of het strand is natuurlijk prachtig maar zeker niet altijd nodig om tot een mooi resultaat te komen. De meeste foto’s worden namelijk gewoon gemaakt op een plekje op of rondom huis / stal .

Tips voor tijdens jouw fotoreportage

Neem extra hulp mee naar jouw fotoreportage

Het is handig om minimaal 1 extra paar handen mee te nemen naar jouw fotoreportage. Ik als fotograaf zit op een afstandje en heb beide handen nodig om mijn camera te bedienen. Dan is het handig als je hulp mee hebt om bijvoorbeeld je paard/hond even vast te houden als jij je wilt omkleden, of je paard/hond af te leiden en te laten kijken.

Wat trek ik aan tijdens mijn fotoreportage?

Het allerbelangrijkste is dat je iets aantrekt waar jij je comfortabel in voelt. Is dit niet het geval ga je dat terug zien op de foto’s.

Dit mag rijkleding zijn, alledaagse kleding of misschien wel een mooie jurk. Wil je graag een jurk aan maar heb je deze zelf niet? Ik heb een collectie van inmiddels 14 jurken in verschillende maten. Deze is bij te boeken bij jouw fotoreportage.

Stem de kleuren wel zoveel mogelijk op elkaar af. Zo ontstaat er een rustig beeld. Ik adviseer altijd om rustige kleuren te kiezen. Het liefst geen patroontjes of felle kleuren. Dit lijd teveel af op de foto’s.

Wees goed voorbeid!

Een goede voorbereiding scheelt een hoop stress tijdens de fotoreportage. Zorg dat je vooraf alles al klaar hebt liggen en het tuig al goed hebt schoongemaakt.

Het zou zonde zijn als je achteraf de helft vergeten bent. En misschien nog wel belangrijker sta optijd klaar! Het is fijn als we meteen aan de slag kunnen en er zo geen tijd verloren gaat aan zaken zoals poetsen en spullen bij elkaar zoeken.

Extra tip!

Haal voorafgaande de fotoshoot alvast alles uit je zakken, elastiekjes van je pols etc. Het is zonde als we beginnen en we er halverwege achter komen dat jij je telefoon of sleutels nog in je (kont)zak hebt zitten.

Veelgestelde vragen

Mag ik iemand meenemen naar de fotoreportage?
Graag zelfs! Zoals ik in de tips al aangaf is een extra paar handen alleen maar fijn om bijvoorbeeld even je paard/hond vast te houden en af te leiden.
Hoe lang duurt een fotoreportage?

Op de tarieven pagina kun je per pakket de tijdsindicatie vinden. Hoe meer foto’s hoe langer we bezig zijn. Maar ik plan mijn shoots altijd ruim in.

Ik vind het fijn om in rust te kunnen werken en jouw niet het gevoel te hoeven geven dat je moet haasten. Elk dier verschilt en ik vind het belangrijk dat iedereen op zijn/haar gemak is. Als dat betekend dat ik dan wat langer bezig ben dan is dat geen enkel probleem!

Wat gebeurd er als er slecht weer is voorspeld?
We wonen tenslotte in Nederland en niks is hier zo veranderlijk als het weer. Is er op jouw geboekte datum slecht weer voorspeld (denk aan regen, hagel, harde wind) dan kun je jouw fotoreportage kosteloos verplaatsen naar een andere datum.
Kan ik ook de onbewerkte foto's krijgen?

Nee het is niet mogelijk de onbewerkte foto’s te ontvangen.
De bewerkte foto’s zijn pas het eindproduct wat ik aflever en waar je voor betaald hebt.
Mijn foto’s zijn mijn visitekaartje en zijn pas klaar na bewerking in Adobe Photoshop.

Moet mijn paard/hond los staan tijdens de fotoreportage?
Nee zeker niet! Ik maak gebruik van fotohalsters. Deze zijn naderhand in Photoshop heel makkelijk weg te werken waardoor het lijkt alsof jouw paard/hond los was op de locatie. Veiligheid staat voorop!
Ik wil graag een fotoreportage cadeau geven, kan dit?

Ja! Je kunt bij mij cadeaubonnen bestellen al vanaf €25.

Deze kunnen worden ingewisseld voor een fotoreportage of deelname aan een meeloopdag/workshop.

Een cadeaubon bestellen kan via het contact formulier of door het formulier in te vullen op de tarieven pagina en het kopje ‘ik wil graag een cadeaubon bestellen’ aan te klikken.

Een cadeaubon kan niet retour genomen worden en of worden ingewisseld voor geld.